Tuinaanleg Hospice Duurstede

Ontwerp Hospice Duurstedemaandag 03 september 2018 12:05

De opdracht om een tuin te bedenken rondom het Hospice Duurstede in Wijk bij Duurstede is natuurlijk al een bijzonder en niet alledaags verzoek. We hebben geprobeerd om de beperkte buitenruimte voor de gasten en vrijwilligers zo prettig mogelijk in te richten.

Volgens ons tuinplan ontstaan er 4 eigen tuinkamers bij de verschillende verblijfsruimten. Door toepassing van groene afscheidingen en diverse plantvakken in de tuin is er steeds uitzicht op ‘groen’. Dit is voor ieder mens van groot belang! Door de toepassing van natuurlijke materialen, zoals Kastanjehout, wilgenrol, split en klimopafscheidingen ontstaat een mooi contrast met het strak witte gebouw. 

Verder is de tuin functioneel ingericht met o.a. kleine terrassen en split verharding als looppaden door de gehele tuin. Alle ruimtes zijn op deze manier bereikbaar, maar worden afgescheiden door vlechtschermen van Kastanjehout. Een pergola van Kastanjehout vormt de verbinding in de tuin en zal begroeien met klimplanten, zoals bijvoorbeeld Blauwe regen. De plantvakken met vaste planten en siergrassen zorgen voor afwisseling in kleur, bloeitijd en hoogte binnen de tuin. 

De materialen zijn (deels) beschikbaar gesteld door lokale bedrijven: Van Vliet Kastanjehout, Vernooy Tuinmaterialen en Mocking Hoveniers. 

We wensen alle betrokkenen bij het Hospice Duurstede veel plezier met deze tuin!

« Terug