Denkt u aan een nieuwe tuin? Wilt u een representatieve bedrijfstuin, waar u geen omkijken naar heeft? Heeft u hulp nodig van een vakman? Bij Mocking Hoveniers kunt u terecht voor een tuinontwerp, tuinaanleg of tuinonderhoud.

Jonge kinderen in Langbroek straks beter in hun vel op groen schoolplein…

vrijdag 01 maart 2019 13:48

Ook wij mogen een schoolplein gaan vergroenen! Op 11 maart starten we met aanpassen van het speelplein bij de obs Piet de Springer in Langbroek. 

Met dit plan brengen we belangrijke groene elementen aan op het betegelde schoolplein. Denk aan beukenhagen, bomen, grasstroken, bosplantsoen, klimplanten en een afwisselende beplanting tegen de gevel. Deze elementen zorgen voor een kleurrijker en vriendelijker beeld van het schoolplein.

Daarnaast zullen kinderen vertrouwd raken met het ‘groen’ waarbij voor hen ook de seizoenen zichtbaar zullen zijn in de vorm van bloesem, bloemen, herfstkleuren en bladval in het najaar. Het bosplantsoen kan worden benoemd als ‘struintuin’ waarbij kinderen dus kunnen spelen tussen de planten en struiken. Er kunnen paadjes van boomschors in worden gemaakt. Met name het effect van ‘hoogte’ door de bomen en de hagen is niet te onderschatten. Het zorgt voor aankleding, schaduw en ‘looplijnen’ op het plein.

Met vrijkomende tegels en stenen maken we een bankje waarin de aanwezige Acer (rode Esdoorn) centraal staat. Met exact zo’n zelfde bankje in de tuin van het Binnenhof ontstaat een verbinding van het schoolplein met de nieuwe binnentuin van de ‘buren’.

Er is ook een aantal speeltoestellen en attributen opgenomen zoals die zijn aangevraagd door de kinderen.

« Terug