Denkt u aan een nieuwe tuin? Wilt u een representatieve bedrijfstuin, waar u geen omkijken naar heeft? Heeft u hulp nodig van een vakman? Bij Mocking Hoveniers kunt u terecht voor een tuinontwerp, tuinaanleg of tuinonderhoud.

Persbericht: Schetsadviesdagen op 10 en 11 maart

maandag 19 februari 2018 11:43

Persbericht: 14-2-2018

‘Doe mij deze lente maar een tuin met zo min mogelijk werk’.

Mocking Hoveniers uit Cothen geeft gratis schetsadviezen op 11 maart.  

Het geldt natuurlijk niet voor elke tuinier, maar de meeste tuinbezitters die op zoek zijn naar ideeën voor een nieuwe tuin of een tuinverandering willen het liefst zoveel mogelijk tijd om te genieten en liever niet al veel te werk. Mocking Hoveniers en zijn collega’s van de Dutch Quality Gardens hoveniers organiseren samen met De Tuinen van Appeltern speciale tuinadviesdagen op zaterdag 10 en zondag 11 maart om iedereen daarbij te helpen. Een vast onderdeel van deze dagen is het gratis schetsadvies wat Mocking Hoveniers en zijn collega’s geven. 

Een tuin is en kan voor iedereen iets anders zijn. ‘Het meest belangrijk is’, zegt Mocking, ‘dat een tuin ook een tuin is. Veel tuinbezitters kiezen voor bestrating als ze een zorgeloze tuin willen. Een verkeerde redenering, want een tuin zonder beplanting voelt als een parkeerterrein en het mooie is dat er heel veel planten zijn die nauwelijks werk met zich mee brengen. Het is onze taak om iedereen daar op te wijzen, zodat teleurstellingen worden voorkomen’. 

Ben van Ooijen, directeur van De Tuinen van Appeltern, vindt ook dat niemand het goede tuingevoel zou mogen missen. Om daarbij te helpen, zijn De Tuinen van Appeltern aangelegd en zijn er van die speciale adviesdagen zoals op 10 en 11 maart.

Ben geeft tijdens deze dagen vrolijke tuinlessen om te laten zien welke fouten er beter niet gemaakt kunnen worden in een nieuwe tuin.. Daarnaast gaat de tuindienst van Appeltern met iedereen de tuin in om te laten zien waar je op moet letten met het kiezen van bestratingen, de tuinafscheiding en planten.

Elke nieuwe tuin of tuinrenovatie begint met een creatief en gedegen plan. De Tuinen van Appeltern en de Dutch Quality Gardens hoveniers helpen graag bij die eerste stap. Iedereen met plannen of ideeën is welkom. Voor een 1 op 1 schetsadvies met een ontwerper moet je je zelf wel vooraf inschrijven op https://appeltern.nl/nl/tuinadvies/tuinadviesdagen/

Het park met meer dan 200 voorbeeldtuinen biedt voldoende inspiratie voor iedereen die nog niet helemaal weet wat hij wil. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.appeltern.nl

 

De Tuinadviesdagen vinden plaats op 10 en 11 maart 2018, in De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern. Kijk voor meer informatie over onze aangesloten hoveniers van Dutch Quality Gardens Hoveniers op www.dutchqualitygardenshoveniers.nl

« Terug